domingo, 1 de mayo de 2011

Un conte a prop del mar...

Hi havia una vegada en un poblet de mar, on el mar no arribava perquè es quedava a Port, una "mama" que la seva vida eren els nens.
Era una "mama" especial que creava cucs de veritat a partir de cucs de fang o trobava prínceps dins d'ampolles i li agradaven les estranyes histories.
Un bon dia en comptes de prínceps va trobar-se un pescador, un de molt bo que sempre li duia de tot del mar ( peixos, garotes..), un bon dia li va dur el millor regalet del món un preciós "berberechu" que feia ganyotes, que volia la pipa a totes hores, una monada vaja , tan maco els hi va semblar que es van dir :
- Hauríem de buscar-li un nom ? a tu quin et sembla que li quedaria bé?
- No se no sé .. a mi Anna m'agrada.
- Si Anna estaria bé .. i Mar? que et sembla Mar?
... després de pensar un estona els hi va sortir un bonic nom .. Anna Mar .. i així es va quedar, amb un nom triat pels seus papes, un nom conjunt, un nom que feia joc amb el nom del seu poble i de la localització d'aquest. El millor nom que li podien posar aquell berberechu.

Els anys van anar passant i el petit berberechu va créixer, al igual que la seva família, que separadament li van portar dues germanetes la Espe per una banda i la Jana per l'altre, la família però no acabava aquí, entre ells sempre van haver-hi animalons .. petits essers que van acompanyar l'Anna Mar en mil i una aventures creant història allà on anaven .. ningú oblidarà el dia de 3 en una cabina i una dent per patata (però això ja és una altre història)

El berberechu es va fer gran .. tant gran que després de milers d'aventures va decidir anar més enllà de la seva Selva de Mar, a la gran ciutat on el temps anava més despresa on el soroll de la Gran Via no la deixava dormir ... on va començar la seva nova vida fora d'aquell poble que l'havia vist créixer.

No hay comentarios: